Ta stran uporablja piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran, kliknite TUKAJ. Se strinjam
Notice: Undefined index: sprejelCookie in /var/www/cookie.php on line 9
english
Najboljše nakupovalno središče v Ljubljani 2017
odprto še: 3h 41min
‹‹ Nazaj na seznam

Dobrodelna razstava Naj nasmeh 2017

Oglejte si dobrodelno razstavo Naj nasmeh 2017, ki bo postavljena bo v 1. nadstropju Cityparka pri Sportini med 13. in 27. Septembrom.

Dobrodelni projekt za Zvezo prijateljev mladine (ZPM) - NAJ NASMEH 2017 - mednarodno priznane fotografinje Urške Košir

 

»Vedno se srečajmo z nasmehom, kajti nasmeh je pričetek ljubezni.« Mati Tereza

 

Najbolj nasmejan umetniški in dobrodelni projekt že drugič osvaja Slovenijo. Pred tremi leti je pritegnil pozornost starih in mladih ter v nasmejanem duhu združil vso Slovenijo. Letošnja akcija se je otvorila z razstavo na Krakovskem nasipu, pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana.

 

Fotografije bodo tekom jeseni obiskale večje kraje po Sloveniji in svojo pot oktobra zaključile z razstavo v Kopru pod okriljem Univerze na Primorskem. V jeseni se bodo v okviru dobrodelnega projekta zvrstile tudi nekatere delavnice za otroke. Vsa zbrana sredstva projekta Naj nasmeh 2017 bodo namenjena za pomoč otrokom ZPM Moste-Polje v okviru projekta ‘Volja vselej najde pot‘. Trenutno se je s pomočjo dobrih donatorjev nabralo že skoraj 4000 Eur.

 

V letošnjem letu so se vabilu k sodelovanju ponovno odzvali mnogi znani Slovenci in Slovenke: Alenka Godec, pevka z žametnim glasom in prav posebnim nasmehom, Vasilij Žbogar, najbolj nasmejan slovenski jadralec, olimpijec in večkratni dobitnik kolajn na velikih športnih tekmovanjih,  Jernej Tozon, glasbenik in član skupine Čuki, ki z nasmehom topi predvsem ženska srca, Demeter Bitenc, nasmejana starosta slovenskega filma in igre, Savina Atai, ki večinoma hodi z navzgor privihanimi ustnimi kotički, nasmejana plesalka in plesna novinarka Barbra Drnač s hčero Terezo, ki nasmehe izvablja s slastnimi in zdravimi recepti v priljubljeni kuharski oddaji, Betka Šuhel Mikolič, nasmejana voditeljica in športna motivatorka ter Irena Yebuah Tiran, operna pevka z najbolj bleščečim nasmehom daleč naokrog.

 

Zgodovina projekta:

Leta 2014 in 2015 so bili Portreti so bili razstavljeni po vseh največjih slovenskih mestih in otrokom na koncu prinesli 5.000 evrov. Akcijo sta že leta 2014 kot častni pokroviteljici podprli Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Koper, kot partner je pristopila Univerza na Primorskem, sredstva pa so prispevala mnoga ugledna podjetja in posamezniki. Svoj obraz so posodili znani Slovenci, kot recimo Alya, Ana Klašnja, Janja Pušl, Nika Kljun, Nina Wabra, Mitja Okorn, Pia Zemljič, Rebeka Dremelj, Sebastian Cavazza, Sekumady Conde in Uroš Perić. Načelno podporo projektu Naj nasmeh je takrat izrazil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Več informacij lahko najdete na www.najnasmeh.si in www.facebook.com/najnasmeh

 

Koledar dogodkov

P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Novice in dogodki v Cityparku

Pravljične počitnice v Cityparku

Pravljične počitnice v Cityparku

Valentinov mini sejem

Valentinov mini sejem

Desetak