Citypark

CityPark Zgodovina

Leto 2002

Februar

Po končani prvi fazi gradnje je imelo nakupovalno središče Citypark skupaj 25.000 m2 prodajnih površin. Prvotno je bilo zgrajenih 39 trgovin in lokalov, med katerimi se je prvič v Ljubljani predstavila nemška veriga trgovin s tekstilom za mlade New Yorker. Nakupovalno središče Citypark je imelo prvotno tri vhode.

September

Po drugi gradnji in odprtju objekta je bil končan projekt največjega trgovskega in družabnega središča v Sloveniji, ki se je s celovito prenovo in preureditvijo dotedanjega centra razprostiralo na skupno kar 37.500 m2 prodajne površine. Poleg pritličnega dela z dopolnjeno ponudbo in skupno 64 trgovinami je v prvem nadstropju na 2.600 m2 vrata odprlo osem lokalov z gastronomsko in gostinsko ponudbo. Hkrati se je v prvem nadstropju odprl tudi otroški park Igrišče Citypark s površino več kot 300 m2.

Leto 2004

Oktober

Po rekordnih šestih mesecih gradnje se je oktobra 2004 odprlo za pet tisoč kvadratnih metrov razširjeno nakupovalno središče Citypark in parkirna hiša s 1.270 brezplačnimi parkirnimi mesti. Skupna velikost Cityparka je tako znašla 42.500 m2 površine. Zaradi razširitve in gradnje trinivojske parkirne hiše sta se spremenila dostop in promet v okolici je z zgrajenimi krožišči postal veliko bolj tekoč. Citypark in parkirno hišo je povezal tudi tekoči trak, ki je z več kot 35 metri eden izmed najdaljši v Sloveniji, in mostiček, prek katerega je iz drugega nadstropja parkirišča mogoč neposreden dostop v prvo nadstropje Cityparka. Med novimi partnerji so v Citypark prišli priljubljena švedska tekstilna veriga H & M, ki je bila prva v regiji in ekskluzivna prodajalna kristalnega nakita Swarovski, s katerimi si je Citypark zagotovil vodilno mesto v Ljubljani in celo v Sloveniji.

Leto 2007

Avgust

Leta 2007 se je Citypark odločil, da je čas za novo naložbo na poti k uresničevanju strateških ciljev, zato so pri četrti dograditvi nakupovalno središče povečali še za 3.700 kvadratnih metrov in s tem je bilo v centru skupaj 106 trgovin in lokalov na površini 46.200 m2. Z dograditvijo novih površin in odprtjem dvajsetih novih trgovin v prvem nadstropju je Citypark postal pravo dvonivojsko nakupovalno središče, popolnoma primerljivo s centri velikih svetovnih mest. Zgrajeni so bili tudi novi prehodi v prvo nadstropje: v glavnem hodniku so bile poleg dvigal dograjene nove tekoče stopnice, obiskovalcem pa je lažji dostop do prvega nadstropja omogočil nov povezovalni pas iz garažne hiše.

Leto 2009

November

Po zadnji dograditvi Cityparka je obiskovalcem na voljo še več možnosti za prijetna druženja s prijatelji in oglede zanimivih dogodkov in predstav. V sklopu pete faze razširitve se je v Cityparku odprlo trinajst novih prodajaln v pritličju in prvem nadstropju. Z odprtjem novega dela Cityparka je bilo skupno na voljo kar 125 trgovin in lokalov, na površini 53.000 m2, kar je tudi današnja površina nakupovalnega središča.

Leto 2011

Marec

Kot prva restavracija Burger King v Sloveniji se je ta odprla marca 2011 v prvem nadstropju Cityparka.

November

V letu 2011 je Citypark v soorganizaciji z ostalimi SES nakupovalnimi središči organiziral prvi Late night shopping v Sloveniji, kjer so lahko obiskovalci nakupovali do polnoči.

Leto 2014

Februar

Ob 12. rojstnem dnevu Cityparka je februarja potekala velika zabava na strehi parkirne hiše z angleško pop zvezdnico Amelio Lily.

Julij

Nova postaja BicikeLJ za brezplačno izposojo koles je bila v postavljena tudi pri Cityparku na zunanjem severnem delu.

September

Septembra 2014 se je v Cityparku odprla prva prodajalna priljubljene ameriške trgovine z oblačili GAP v Sloveniji.

Leto 2015

November

Po petih mesecih temeljite prenove je svoja vrata odprl prenovljen Interspar v Cityparku in tako postal najmodernejši megamarket. Trgovina v velikosti skoraj 7.000 m2 je pridobila tudi Spar To Go oddelek pri vhodu v trgovino.

Leto 2016

Maj

V Cityparku se je odprl prvi in edini Lego store v Sloveniji v velikosti 174 m2. V trgovini se nahaja med drugimi tudi t.i. Pick-A-Brick LEGO zid, kjer je možno lego kocke kupiti na kilograme in Build-A-Mini, ki ponuja na tisoče različnih kombinacij za ustvarjanje lastnih edinstvenih figuric LEGO.

Oktober

V istem letu oktobra se je odprla prenovljena parkirna hiša z najsodobnejšim označevalnim sistemom parkiranja it. pametna garažna hiša. Ključen del pametne garažne hiše so lučke in talne označbe za bolj tekoč promet po garažni hiši. Nad vsakim parkirnim mestom je postavljen indikator zasedenosti, za prosto mesto sveti zelena, zasedeno pa označuje rdeča lučka. V parkirni hiši je na voljo kar 1700 pokritih parkirnih mest.

Leto 2017

April

V Cityparku je odprla vrata prva prodajalna Calvin Klein Underwear v Sloveniji.

Maj

Leta 2017 je Citypark praznoval 15. rojstni dan na Špici v Ljubljani z velikim koncertom Magnifica. Odvil pa se je tudi pravi modnim spektakel na gladini Ljubljanice.

November

V Cityparku se je v letu 2017 odprla prva poslovalnica kozmetike MAC v Sloveniji.

Leto 2018

November

Nespresso, ki je poznan po avtomatih za pripravo kave iz kapsul in kapsulah z različnimi vrstami kave ali kavnih mešanic, je v Cityparku odprl svojo prvo trgovino v Sloveniji v novembru 2018.

December

V prvem nadstropju Cityparka je Samsung odprl svoj prvi Samsung center v Sloveniji, v katerem lahko obiskovalci preizkusijo mobilne naprave in jih tudi kupijo.

Leto 2019

Marec

V marcu 2019 se je odprt nov vhod prenovljenega severnega dela v kletni etaži Cityparka.

Junij

Junija 2019 je potekala otvoritev prenovljenega severnega dela Cityparka, kjer se je gradnja začela konec leta 2017. Z otvoritvijo novega dela se je odprla tudi trgovina Primark, kot prva in do danes edina poslovalnice v tem delu Evrope. Primark se v Cityparku razprostira na površini 4.250 m2 v dveh etažah in ima tri vhode.

September

V Cityparkovi garažni hiši je bila vzpostavljena nova lokacija za sistem car sharing Avant2Go, na kateri si lahko obiskovalci izposodijo in/ali pustijo avtomobil. V garažni hiši je na voljo 5 parkirnih mest za souporabo avtomobila. Prav tako pa je od poletja pred glavnim vhodom Cityparka na voljo avtobusno postajališče, ki omogoča hkratno ustavljanje dveh avtobusov.

Citypark Ljubljana

Promocije

Prijava na E-novice

Najnovejše iz Cityparka, dogodki za male in velike, modni spektakli, dobre priložnosti za nakupe in še in še izveste med prvimi v naših e-novičkah.

E-sporočila iz Cityparka, pa ne boste prejemali vsak dan ali teden, vendar le takrat, ko vam bomo imeli za povedati res nekaj zanimivega ali pomembnega.

  Prijava na novice!

  Prijavite se na naše mesečno obveščanje o novostih v Vašem CityParku

  Koledar dogodkov

  Januar 2023
  • P
  • T
  • S
  • Č
  • P
  • S
  • N